. Лидия Ганева ще изпълни “Вълшебен ден” за България на Детската Евровизия 2016! | Евровизия България

Новини

Новини

pesen1-263291-810x0

Лидия Ганева ще изпълни “Вълшебен ден” за България на Детската Евровизия 2016!

Българският представител в Детската Евровизия 2016 Лидия Ганева утре ще открие новата учебна година в гр. Пловдив. Тя ще вземе участие в тържеството на своето ОУ “Виктория и Крикор Тютюнджян”, което ще започне в 10:00 часа в двора на учебното заведение. Талантливата певица е подготвила специална изненада за своите ученици, която засега пази в тайна.

БНТ1 ще излъчи на живо част от откриващата церемония в предаването „Денят започва с култура”. Съвместно с издателска къща „Хермес”, обществената медия ще раздаде и подаръци на учениците от първи до четвърти клас.

Освен вълнението от започването на новата учебна година, емоциите на Лидия Ганева са свързани и с очаквания конкурс на Детската Евровизия в Малта. Песента, с която тя ще представи България на престижния форум, се казва „Вълшебен ден”. Заедно с композитора Владимир Ампов – Графа и нейния музикален педагог Руми Иванова, 10-годишната певица посвети последните дни на лятото в старателна подготовка на изпълнението си.

В момента се довършва записът на песента и предстои да бъде заснет видео клип към нея. Зрителите първи ще видят премиерата на „Вълшебен ден” в ефира на БНТ. Обществената медия ще разпростарани допълнителна информация за предстоящото събитие.

Музиката и аранжиментът на песента „Вълшебен ден” са дело на Владимир Ампов – Графа, автори на текста са Владимир Ампов – Графа и Илия Григоров. Задачата на екипа на “Монте Мюзик” е да вплете в мелодията и текста послание за силата на детските мечти, които могат да превърнат света в по-добро и светло място за живеене.

Лидия Ганева ще представи страната ни в 14-то издание на песенния конкурс Детска Евровизия, който ще се проведе на 20-ти ноември в малтийската столица Валета.

Предстоящото телевизионно шоу ще бъде по-различно от познатите досега. За първи път спектакълът ще се реализира от три локации и ще започне в по-ранен час от обичайното – 17:00 часа местно време.