Новини

Новини

stage

Как се гласува на Детската Евровизия?

Възможни са някои промени в информацията, дадена по-долу. За всеки такъв случай, ще Ви уведомим допълнително.

Конкурсът за детска песен на Евровизия се организира от EBU и в голяма степен правилата му се припокриват спрямо конкурса за възрастни. Това важи и за гласуването, което се съставя като отношение между зрителски и жури вот, като тежестта на всеки от тях е равна. Националните журита гласуват в деня преди шоуто на генералната репетиция, а зрителите по време на живото предаване в рамките на 15-минутен прозорец след изпълнението на последната конкурсна песен.

Гласуването е възможно и извън рамките на участващите страни, като този вот ще излъчи победител на специална награда. За да гласувате онлайн, трябва да гледате шоуто на junioreurovision.tv. За целта ще трябва даинсталирате Octoshape приставката, ще намерите инструкции най-долу). Научете повече за гласуването извън участващите държави.

Всяка участваща телевизия обявява номерата за гласуване непосредствено преди началото на прозореца за гласуване.  Единственото изключение е Сан Марино, където гласува само и единствено жури. Причината е в размерите на страната и факта, че не разполага с отделна от Италия телефонна мрежа. Номерата в отделните държави са различни и това означава, че ако в момента на предаването гледате БНТ, то информацията, която ще видите изписана на екрана, важи само и единствено на българска територия. Ако се намирате в чужбина и искате да гласувате за българската песен, можете да го направите ако изпратите своя глас на номерата, изписани от местните телевизии, които излъчват конкурса. Можете да гласувате до 20 пъти, като всеки глас, превишаващ тази бройка ще бъде таксуван, но не и зачетен. От територията на България не може да се гласува за българската песен, а само от страните в списъка по-долу.

В таблицата по-долу можете да видите данни за телевизиите, които ще излъчват конкурса на 15 ноември, 19:00 CET.  Всички посочени часове са в местно време. В България шоуто започва от 20:00. Имайте предвид, че са възможни някои промени в програмните схеми на телевизиите и поради тази причина следете редовно за информация eurovision.bnt.bg и групите в социалните мрежи: Krisia, Hasan & Ibrahim и BNT Eurovision Bulgaria.

Телевизии, които ще излъчват Детската Евровизия

Държава ТВ оператор ТВ канал Начален час
Армения ARMTV 1tv 21:00
Беларус Белтелрадиокомпания Беларусь-1 20:00
Грузия GPB 1tv 21:00
Италия RAI RAI Gulp 19:00
Кипър CyBC PIK2 20:00
Малта PBS TVM1 19:00
Русия ВГРТК Первый канал Карусель 21:00
Словения RTVSLO TV Slovenija 1 20:00
Сърбия РТС РТС2 19:00
Украйна НТКУ Перший 20:00
Холандия AVROTROS NPO3/Zapp 19:00
Хърватия HRT HTV2 19:00
Швеция SVT SVT Barnkanalen 19:00
Черна гора RTCG TVCG1 19:00
Всички останали junioreurovision.tv

Изтегли като изображение.

За онлайн излъчването на конкурса

Как да гледаме шоуто ако не се намираме в някоя от изброените по-горе страни?

Това става чрез официалното Интернет излъчване на EBU през сайта junioreurovision.tv – връзка към излъчването на детската Евровизия 2014.

За да гледате видео от тази страница, трябва да имате инсталирани възможно най-нова версия на Flash Player и приставката за гледане на HD поточно видео Octoshape. Инсталацията става много бързо в следните стъпки.

1. Първо проверете дали нямате вече инсталирана приставката на Octoshape. Посетете този линк и ако виждате това, то Вие сте напълно готови да гледате шоуто:

(вижте в пълен размер)

2. Ако Ви показва нещо различно от това на картинката по-горе, то Вие се нуждаете от допълнителната приставка.

(вижте в пълен размер)

Натиснете Continue и ще изтеглите приставката от файла “ОctoSetup.exe”. Алтернативно Octoshape Infinite HD за Windows можете да изтеглите тук. Гарантираме, че изпълнимият файл не е носител на злонамерен софтуер и е напълно безопасно да бъде инсталиран.

3. Отворете вече изтегления файл и от появилия се диалогов предупредителен прозорец, натиснете “RUN” (Изпълни).

4. След това се появява прозорец със споразумения за ползване. Натиснете “Accept” (Приеми).

5. Програмата ще се инсталира автоматично и накрая ще се появи прозорец със съобщение “Your computer is now Octoshape enabled”. Натиснете “OK”, с което приключва инсталацията.

6. Отидете отново на линка с шоуто от 2013, вече би трябвало да можете вече да гледате.